Έλαβε το Πτυχίο του Μαθηματικού από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα πτυχία Master of Sciences στην Επιχειρησιακή Έρευνα, Master of Sciences στα Οικονομικά Συστήματα και Διδακτορικό στην Επιχειρησιακή Έρευνα όλα από το Polytechnic Institute of New York. Άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Assistant Professor στο University of Massachusetts/Boston (Η.Π.Α.) και συνέχισε την ερευνητική του δραστηριότητα ως μέλος του επιστημονικού προσωπικού των Bell Laboratories (Η.Π.Α.) όπου ασχολήθηκε με αναλυτικές μελέτες από οικονομικής και τεχνικής σκοπιάς για την διαμόρφωση ενός Αρχιτεκτονικού σχεδίου συνδέσεων υπολογιστών με έμφαση σε δίκτυα μεταφοράς δεδομένων (DΑΤΑ ΝΕΤWΟRΚΙΝG), σύνδεση τοπικών δικτύων (LΑΝ ΙΝΤΕRCΟΝΝΕCΤΙΟΝ), υψηλής ταχύτητας δίκτυα μεταφοράς δεδομένων (ΗΙGΗ SΡΕΕD DΑΤΑ ΝΕΤWΟRΚΙΝG). Υπήρξε ΕDΙΤΟR για την έκδοση από το ΑΜΕRΙCΑΝ ΝΑΤΙΟΝΑL SΤΑΝDΑRDS ΙΝSΤΙΤUΤΕ (ΑΝSΙ) του τεύχους περιγραφής της Αρχιτεκτονικής του δικτύου FRΑΜΕ RΕLΑΥΙΝG για τη μεταφορά δεδομένων. Είχε ουσιαστική συμβολή στην διαμόρφωση των προδιαγραφών ενός παγκοσμίου δικτύου μεταφοράς δεδομένων στα διεθνή συνέδρια της CCITT (TSS) ως μέλος της τεχνικής ομάδας τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ.
Σήμερα είναι καθηγητής Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Υπηρέτησε ως Πρύτανης του ΤΕΙ/Θ, ως Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ/Θ και ως Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ.
Θεωρία Πιθανοτήτων και Στατιστική
Το μάθημα εξετάζει την θεωρία των πιθανοτήτων και βασικές έννοιες στατιστικής καθώς και τις εφαρμογές τους στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες. Ειδικότερα αναλύονται: Βασικές έννοιες συνδυαστικής. Ορισμός πιθανότητας, δειγματοχώρος, ενδεχόμενα. Δεσμευμένη πιθανότητα , ανεξάρτητα και εξαρτημένα ενδεχόμενα. Συνεχείς και διακριτές τυχαίες μεταβλητές, κατανομή τυχαίας μεταβλητής, pdf, cdf, μέση τιμή, διασπορά, διακριτές κατανομές, διωνυμική, poisson, συνεχείς κατανομές, ομοιόμορφη, κανονική, εκθετική, gamma, και weibull. Βασικές έννοιες στατιστικής, περιγραφική στατιστική, στατιστική θεωρία εκτίμησης και διαστήματα εμπιστοσύνης, μικρά δείγματα, κατανομή t, έλεγχος x2., Εφαρμογές στον σχεδιασμό δικτύων με χρήση απλών μοντέλων ουρών αναμονής
Στόχος του μαθήματος είναι να δώσει την δυνατότητα στους σπουδαστές να κατανοήσουν σε βάθος τις έννοιες των πιθανοτήτων και της στατιστικής καθώς και την εφαρμογή τους στο πεδίο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών ώστε να είναι σε θέση να εμβαθύνουν στα ειδικότερα θέματα του πεδίου τους που χρησιμοποιούν τις εν λόγω έννοιες όπως για παράδειγμα στον σχεδιασμό τηλεπικοινωνιακών δικτύων, την αξιολόγηση συμπεριφοράς ενός δικτύου (performance analysis) κλπ.
Χειμερινό εξάμηνο
Θεωρία :Δευτέρα: 8:00-10:00 πμ
Αίθουσα: Αμφιθέατρο κτιρίου
Ασκήσεις Πράξεις: Δευτέρα
10:00πμ-12:00 Ομάδα Α,Αίθουσα ΔΙΑΛ2
12:00 - 14:00 Ομάδα Β, Αίθουσα ΔΙΑΛ2
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Τομάθημαεξηγείτηνοικονομικήθεωρίαπουσχετίζεταιμετηνορθήπροσέγγισηοικονομοτεχνικώνπροβλημάτων των επιχειρήσεων ώστε να υποβοηθηθεί η διοίκηση στην λήψη αποφάσεων. Ειδικότερα αναλύονται: Εισαγωγή στη λήψη αποφάσεων, Στόχοι και κριτήρια για τη λήψη αποφάσεων. Η χρονική αξία του χρήματος. Αναγωγή χρονικών ταμειακών ροών σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Ανάλυση επενδύσεων. Αξιολόγηση και σύγκριση εναλλακτικών σχεδίων, Ανάλυση ευαισθησίας, Ανάλυση αβεβαιότητας, μοντέλα οικονομικών προβλέψεων. Θεωρία και ανάλυση της ζήτησης και της προσφοράς. Θεωρία και ανάλυση Παραγωγής. Θεωρία και ανάλυση κόστους. Μαθηματικός Προγραμματισμός για ελαχιστοποίηση κόστους ή μεγιστοποίηση κέρδους,
Χειμερινό Εξάμηνο:
Θεωρία: Παρασκευή: 9:00 πμ-12:00, Αμφιθέατρο ΔΔΕ
Ασκήσεις Πράξης: Τρίτη 16:00-18:00 Ομάδα Α, Αμφιθέατρο ΔΔΕ
16:00-18:00 Ομάδα B, Αμφιθέατρο ΔΔΕ
Επιχειρησιακή Έρευνα
Το μάθημα αναλύει τη χρήση ποσοτικών μεθόδων σε προβλήματα λήψης αποφάσεων. Ειδικότερα επικεντρώνεται στις τεχνικές χρησιμοποίησης προτύπων (μαθηματικών υποδειγμάτων) για την περιγραφή επιχειρησιακών προβλημάτων που χαρακτηρίζονται ως προβλήματα γραμμικού προγραμματισμού. Για τα προβλήματα γραμμικού προγραμματισμού αναλύονται οι τρόποι μοντελοποίησης, οι μέθοδοι εύρεσης της βέλτιστης λύσης, η ανάλυση ευαισθησίας, η οικονομική ερμηνεία του τελευταίου ταμπλώ της simplex, και το δυϊκό πρόβλημα. Επίσης αναλύονται προβλήματα διανομών μεταφορών και αναθέσεων, προβλήματα δικτυωτής ανάλυσης και οι αλγόριθμοι επίλυσής τους, η μέθοδος PERT/CPM για τον προγραμματισμό έργων και η χρήση λογισμικού Η/Υ για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.