Προβολή ανακοίνωσης

Home

2ος Φοιτητικός Διαγωνισμός BUSINESS TALENTS 2015
18/12/2014

Για το εαρινό εξάμηνο 2014-15, τίθεται στη διάθεση των Φοιτητών των Πανεπιστημίων / ΤΕΙ της Ελλάδας, Δωρεάν, ένα δυναμικό εργαλείο πρακτικής εξάσκησης στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και  Επιχειρηματικότητα:

Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής 3ης γενιάς της PRAXIS MMT

Μετά την περσινή επιτυχία με 2.220 συμμετοχές σε 654 ομάδες από όλα (21) τα Πανεπιστήμια και όλα (16) τα Τ.Ε.Ι. της χώρας, εκτεταμένη δημοσιότητα στα Μέσα Μ.Ε. (κανάλια TV και εμφανίσεις Internet & Τύπο), και φέτος χάρη στη Χορηγία της BIC και την Υποστήριξη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, η PRAXIS MMT θα υλοποιήσει τον 2ο Φοιτητικό Διαγωνισμό BUSINESS TALENTS 2015 !
Ενημερωτικό Video : http://youtu.be/O8S0mFIl6zQ (5’)

Οι προσομοιωτές χρησιμοποιούνται από όλα τα έγκυρα Πανεπιστήμια διεθνώς, σαν αποτελεσματικά διδακτικά εργαλεία, κυρίως από μεταπτυχιακά προγράμματα που μπορούν να καταβάλλουν οικονομικό αντίτιμο για την απόκτησή τους.
Η καινοτομία του προγράμματος είναι ότι οι Φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Προσομοιωτή Δωρεάν, συμμετέχοντας στον πρωτοποριακό Διαγωνισμό BUSINESS TALENTS 2015, που διοργανώνεται online στο Διαδίκτυο για 4 μήνες και σε ένα ‘ζωντανό’ Τελικό στις 30 Μαΐου, και να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία Διοίκησης της εικονικής τους επιχείρησης, σε μία πιστή αναπαράσταση της αγοράς με ανταγωνισμό.

Οι συμμετέχοντες θα συντάξουν Επιχειρηματικά Σχέδια (business plans) λαμβάνοντας Αποφάσεις (στο Marketing, Παραγωγή, Χρηματοοικονομικά, Ανθρώπινο Δυναμικό) σε περιβάλλον με ανταγωνισμό (άλλες 4 εταιρίες). Θα σχεδιάσουν ολιστική Στρατηγική, θα ζήσουν τις αντιδράσεις του ανταγωνισμού και θα αναπτύξουν δεξιότητες με ένα τρόπο διασκεδαστικό, συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό business game.

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όλοι οι Φοιτητές ηλικιών 17-27 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι σε προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές, ή έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει (έως ένα έτος). Θα πρέπει να σχηματίσουν ομάδα-‘εταιρία’ από 3 ή 4 μέλη που μπορεί να είναι από διαφορετικές σχολές / ειδικότητες / Ε.Ι.

Ποιά είναι τα Οφέλη του Προγράμματος  BUSINESS TALENTS για τους φοιτητές :

Πρακτική εξάσκηση με τρόπο απόλυτα ρεαλιστικό και ευχάριστο
Βελτιώνει το Βιογραφικό τους
Καλύτερη εφαρμογή και κατανόηση της θεωρίας, ενίσχυση της εκπαίδευσης
Προετοιμασία για το άμεσο μέλλον και για πιο μακροπρόθεσμα
Ακαδημαϊκός και επαγγελματικός προσανατολισμός
Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων : συνεργασίας σε ομάδα, κριτικής σκέψης, επικοινωνίας, λήψης αποφάσεων, επίλυσης προβλημάτων, ανάληψης ρίσκου, ικανότητας για καινοτομία, ανάλυσης, σύνθεσης
Μετάδοση των θεμελιωδών αξιών της : προσπάθειας, επιμονής, υπευθυνότητας, ηθικής, του υγιούς ανταγωνισμού
Κίνητρο ενεργητικής συμμετοχής, ανάπτυξη ικανοτήτων ηγεσίας
Ανάπτυξη επιχειρηματικής σκέψης και πρωτοβουλίας
Επιβράβευση της προσπάθειας με Δίπλωμα (στον Ημιτελικό & Τελικό), χρηματικά Βραβεία, Υποτροφίες, Θέσεις πρακτικής άσκησης και δώρα στους νικητές του Τελικού.

Από  16 Δεκεμβρίου, οι Φοιτητές μπορούν να Εγγραφούν στον Διαγωνισμό με την ομάδα τους, στην ιστοσελίδα www.businesstalents.com

Το πρόγραμμα Business Talents απευθύνεται και είναι ανοικτό σε όλους τους φοιτητές, ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς έχει στόχους (όπως αναφέρονται παραπάνω), που αποτελούν, ‘εφόδια απασχολησιμότητας’ απαραίτητα σε όλους, για το μέλλον τους.
Τελεί υπό την Αιγίδα του ‘Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης’ (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιου για την καινοτομία και επιχειρηματικότητα των Νέων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε στο email info.gr@businesstalents.com