1. Διάκριση στον διαγωνισμό NASA Space Apps Challenge - Larisa 2018 (21/10/2018)

 

Επισυναπτόμενο αρχείο
 
Η ομάδα YOUniverse έλαβε την 1η θέση στον διαγωνισμό hackathon NASA Space Apps Challenge - Larisa 2018. Η ομάδα αποτελείται από τους φοιτητές Σταύρο Παπατζέλο, Θανάση Ντάτη, Ζήνα Πασχαλίδη του Τμήματός μας και τον Σόλωνα Καμπέλη από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.
Στον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό της NASA «NASA Space Apps Challenge» επιστήμονες, μηχανολόγοι, προγραμματιστές, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, φοιτητές και εκπαιδευτικοί συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών. Το 2017, η παγκόσμια συμμετοχή στον διαγωνισμό άγγιξε τους 15.000 πολίτες από 62 χώρες και 177 πόλεις, ενώ φέτος αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του πλανήτη Γη, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA.
Περισσότερα για τον διαγωνισμό
Περισσότερα για το Project

2. Διαγωνισμός Pentest Cyprus 3.0 (22/11/2017)

 

Επισυναπτόμενο αρχείο
 
Στον μεγαλύτερο διαγωνισμό Ασφάλειας Πληροφοριών της Κύπρου “Pentest Cyprus 3.0” που διοργανώθηκε από το πανεπιστήμιο UCLan, συμμετείχαν 3 φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας (ένας απόφοιτος και δύο σπουδαστές) ώστε να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους πάνω σε διάφορες κατηγορίες όπως την κρυπτογραφία, την ανάλυση δεδομένων, την εύρεση ευπαθειών/τρωτών σημείων και την δοκιμή διείσδυσης σε ιστοσελίδες. Από τους 60 διαγωνιζόμενους, οι οποίοι ήταν φοιτητές και επαγγελματίες του χώρου της Ασφάλειας, οι φοιτητές Καλορογιάννης Παναγιώτης, Μάριος Μιχαελ και Μαλαθούνης Αλέξανδρος κατέλαβαν την 13η,18η και 20η θέση της τελικής κατάταξης σημειώνοντας μία πολύ καλή επίδοση.
 

3. Βράβευση στο 8ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (15/11/2017)

 

Επισυναπτόμενο αρχείο
 
Κατά την συμμετοχή στο 8o Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που διεξήχθη στη Καβάλα στης 6-14 Οκτώβρη η σπουδάστρια του τμήματος Τσάπο Αντονέλα απέσπασε το 3o βραβείο με το “ELIDA PROJECT”. Η εργασία είχε επιβλέποντα τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Βλάχο Βασίλειο και αφορούσε ένα γάντι για την καθοδήγηση των ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

4. Βράβευση στην Έκθεση Καινοτόμων Ιδεών - Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής PCI2017 (02/10/2017)

 

Επισυναπτόμενο αρχείο
 
Συμετοχή και βράβευση στην Έκθεση Καινοτόμων Ιδεών που διοργανώθηκε από το Τ.Ε.Ε. Κ. & Δ. Θεσσαλίας, την ΕΠΥ στο PCI2017 της σπουδάστριας του Τμήματος Αντονέλα Τσάπο για το Project Elida και των αποφοίτων  του τμήματος Δημήτρη Ντέμο, Αλέξανδρο Κεραμίδα και Γκενς Γιώργο για την συμμετοχή τους στα πρότζεκτ FuelGR, Authentiq και Nursify αντίστοιχα.
 


Περισσότερα...

5. Διάκριση φοιτητών ΠΜΣ «Μηχανική Λογισμικού για Διαδικτυακές & Φορητές Εφαρμογές» (16/02/2017)

 

Επισυναπτόμενο αρχείο
 
 Οι φοιτητές του ΠΜΣ «Μηχανική Λογισμικού για Διαδικτυακές & Φορητές Εφαρμογές» Τσαμαδού Ηλιάνα-Ευανθία και Πασχαλίδης Παύλος, επελέγησαν από την Google σε συνεργασία με το Udacity προκειμένου να παρακολουθήσουν ελεύθερα εντατικό τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Android Programmer Path» με στόχο την μετέπειτα πιστοποίηση στο Android αξίας 750$. Η επιλογή έγινε για το προχωρημένο πρόγραμμα 1.000 θέσεων ανάμεσα σε 70.000 αιτήσεις, με κριτήρια επιλογής όπως οι σπουδές, η γνώση Java, προϋπηρεσία, LinkedIn profiles, github accounts κ.α.
(
https://www.udacity.com/google-scholarships)


περισσότερες ανακοινώσεις...

Πίσω